Cheesecake med jordgubbar

 
Cheesecake!!! Jordgubbar!!! Älskar båda dessa!!! Denna tårta gjorde jag till midsommar och den var så god. Gillar mer såna här "enkla" cheesecakes istället för gräddtårta. Här kommer receptet: 
 
Botten:
 
100 g smält smör
300 g digistivekex 
 
Fyllning:
 
4 gelatinblad
2 ägg
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g färskost (typ philiadelphia)
2 tsk vaniljsocker
 
Jordgubbar till garnering
 
Gör såhär: 
 
Botten: Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa digistivekex fint i en matberedare. Smält smöret och blanda med digistivekexen. Häll det sedan i formen. 
 
Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Separera äggen. Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa ner färskost och vaniljsocker i ägguleblandningen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Vänd hastigt ner i färskostblandingen och vispa ihop. Vänd först ner grädden i färskostblandningen och sedan äggvitorna. Häll fyllningen i formen och ställ cheesecaken i kylen minst 6 timmar. Garnera med jordgubbar innan servering. 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback