Frallor - rågbröd

Här kommer mitt favoritrecept på frallor som jag gjorde i skolan för några månader sen. Sedan dess har jag bakat dessa frallor många gånger hemma. Vill alltid ha några påsar med bröd i frysen. Här är receptet:
 
Ca 30 st frallor
 
Ingredienser: 
 
500 g vatten
40 g jäst
100 g mjölk
150 g mörk sirap (funkar med ljus också men då blir de också ljusare i färgen)
50 g margarin
10 g salt
400 g grovmalt rågmjöl
600 g vetemjöl (jag brukar ibland ta mer rågmjöl och mindre vetemjöl)
 
Gör så här:
 
Blanda allt utom saltet. Blanda ca 10 minuter i en bakmaskin och ha sedan i saltet och blanda i 2 minuter till. Gör glutentest för att se om degen är klar. Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter. Väg sedan upp i 70 grams bitar och rundriv dessa. Kavla ut frallorna till ca 1 cm, nagga och ha på lite rågmjöl/vetemjöl. Låt jäsa på plåt ca 30-40 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Grädda frallorna i ca 10 minuter efter jäsning. Låt svalna. 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback