Laxsnittar

 
Okej, det här är inget fika men det är väldigt gott ändå! Dom här laxsnittarna gjorde jag när vi firade Mike och det var nog inte bara jag som gillade dom. Såhär gjorde jag dom:
 
Ingredienser: 
 
Rökt lax
Mjukt bröd (mörkt eller ljust spelar ingen roll)
Naturell philiadelphia
Citron
Gräslök
Dill
Smör
 
Gör såhär: 
 
Skär brödet i fyra delar (eller annan önskad storlek) och bre på smör. Lägg en bit rökt lax ovanpå smöret. Blanda ihop philiadelphia, citronsaft, rivet citronskal och gräslök (jag använde fryst men färsk går lika bra). Lägg philiadelphia-röran i en spritspåse och spritsa, med en stjärntyll, ut klickar av röran. Avsluta med en dillkvist på toppen. Så enkelt och så gott!



Silviakaka

 
I fredags bakade jag för första gången silviakaka, en kaka som jag faktiskt heller inte ätit förut. Men god blev den ändå!
 
Ingredienser: 
 
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
 
Krämen: 
 
150 g smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vanijsocker
kokos till topping
 
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
  4. Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) - med bakplåtspapper. Kolla med sticka att smeten stannat.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
  7. Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
  8. Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.



Snickers

 
Här kommer receptet på världens godaste snickers! Jag brukar alltid använda mig av Jennys recept, jag tycker det funkar bäst. Från början bakade jag dessa snickers mest runt jul men jag tycker verkligen att de funkar året om. Dom är ju så goda!!!
 
Detta behöver du för att göra snickers: 
 
7-8 dl rice crisp (jag använder cornflakes, det går lika bra) 
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap
Lite salt att strö över chokladen

Garnering: 250 gram choklad

Gör så här: 

Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på spisen (men det ska inte koka) Blanda crisp/cornflakes, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan. Strö på lite salt. Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera och skär sedan i bitar.