Chokladkaka med mandeltosca

 
Bakade denna goda chokladkaka med mandeltosca igår. Har tidigare bara gjort den med kokostosca men nu ville jag prova med mandeltosca istället, och den blev verkligen minst lika god om inte ännu godare än kokostoscan. Här kommer receptet som jag använde: 
 
Ingredienser:  (Räcker till ca 12 stora bitar)
 
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
 
Mandeltosca:
 
100 g mandelflarn
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
 
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C och klä en långpanna i bakplåtspapper.
2. Smält smöret och vispa under tiden ägg och socker lätt.
3. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt. Sikta gärna.
4. Blanda i det svalnade smöret och blanda till sist i mjölet, som även gärna får vara siktat.
5. Häll ut smeten i långpannan och baka den 20 min i ugnen. Gör glasyren under tiden.
6. Häll alla ingredienser till glasyren i en kastrull och sätt på medeltemperatur. Rör med jämna mellanrum.
7. När smöret har smält, blanda ordentligt och låt glasyren sjuda i 5 minuter.
8. När kakan har gått 20 minuter i ugnen, ta ut den och bred på glasyren. Grädda sedan kakan i ytterligare 10 min och låt svalna innan du skär ut bitar.
 
 



Kommentarer

Det ser helt underbart ut, verkligen!!


Kom ihåg






Trackback