Moussebakelser

 

Igår bakade jag dom här moussebakelserna med browniebotten och hallonmousse. Och det blev så gott! Här kommer receptet jag använde:

 
Ingredienser: (till ca 10 bakelser)
 
Browniebotten:
 
410 g smör
6 st ägg
7 dl socker
5 dl vetemjöl
3 dl kakao
3 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
 
10 st plastglas
 
Hallonmousse:
 
550 g hallon
6 st gelatinblad
8 dl vispgrädde
1 dl florsocker
 
Hallon 
Mörk choklad till garnering
 
Gör så här:
 
Smält smöret och vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Tryck ut tio stycken bottnar med ett glas. Hallonmousse: Mixa hallonen till en puré och sila sedan bort kärnorna. Låt gelatinet ligga i vatten i 10 minuter, krama ur dom och smält gelatinet försiktigt. Det går fort så ta bara några sekunder i taget. Vispa sedan grädden löst med sockret. Blanda med hallonpurén. Rör ner ca 2 msk av hallongrädden i det smälta gelatinet. Rör sedan ner gelatinblandningen i hallongrädden. Blanda väl. Fördela moussen på browniebotten i glaset och ställ dom i frysen i några timmar. Ta fram dom minst 30 minuter före servering. Garnera med hallon och choklad. Jag hade bara smält mörk choklad och spritsat ut hjärtan på ett bakplåtspapper som sen fick stå i kylen tills servering. 
 
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback