Min dessert



Här är min fina dessert som jag gjorde till en uppgift i skolan. Jag är verkligen så nöjd, med både smakerna och utseendet! Det är en vaniljpannacotta (recept nedan) med hallonsås, citronkräm, havreflarn och chantilly (en gräddblandning med florsocker och gelatin). Den här desserten är verkligen Ida på en tallrik, så jag! Älskar verkligen min vaniljpannacotta så jag kommer definitivt göra den här desserten hemma också. Jag valde att göra tre olika uppläggningar för att få träna på det också. Som sagt, så himla nöjd! Kunde knappt säga dom orden för ett år sen. Men jag har lärt mig nu.

Ingredienser till vaniljpannacotta: (blir ca 6 portioner)

6 g gelatinblad (ca 2 st)
5 dl grädde
70 g socker
1 st vaniljstång

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde med vaniljstången och sockret. Ta bort från värmen och blanda i gelatinbladen. Häll upp i glas/formar och ställ i frysen i några timmar. Ta fram och tina en stund innan servering. 



kokostoppar 2.0


Kokos är ju gott, och kokostoppar är ännu godare. Men här kommer recept på kokostoppar 2.0, så goda!

Ingredienser: 

50 g smör
2 ägg
1 dl socker
200 g kokos
100 g choklad
50 g kokos till dekoration
Karamellfärg, jag valde rosa såklart. 

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman ägg och socker, vispa inte. Tillsätt kokos och smör. Låt smeten svälla i ca 10 min. Forma till kokostoppar med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen, i 10-15 minuter. Smält chokladen i mikron och färga kokos (häll kokos i en påse och häll i några droppar färg, blanda med händerna) under tiden. Låt kokostopparna svalna helt efter avbakning. Doppa botten i smält choklad och sedan i kokos. Låt stelna. 



Wienerbröd

(null)
(null)
(null)
(null)

Idag gjorde jag wienerbröd i skolan igen. Denna gången gjorde jag två olika varianter, en med pistagefyllning och en med choklad- och hasselnötsfyllning. Båda blev så goda men jag älskar verkligen den med pistagefyllningen. På eftermiddagen kom mamma och Maggan hit och fika och då passade jag på att bjuda dom på mina wienerbröd.