Brysselkex


200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering:
1 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.
2. Degen: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
3. Forma degen till två rullar, 3–4 cm i diameter.
4. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret och låt dem ligga i kylen en stund. Ju längre dom får vara i kylen desto lättare är det att skära dom sen.
5. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Gräddar du kakorna för länge kan sockret på kanterna bli brunt.