Glutenfri kokosmuffins


Det här är glutenfria kokosmuffins. Jag bakade dom förra veckan på praktiken och sedan här hemma i helgen. Väldigt goda och ett bra alternativ till muffins med vetemjöl. Här kommer receptet:


Ingredienser:  (för ca 20 st)

150 g smält smör
2 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
200 g kokos
3 ägg

Gör så här:

Rör ihop det smälta smöret med socker och vaniljsocker. Blanda (med vinge) i ett ägg i taget och blanda sedan i kokos. Fördela smeten i pappersformar. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. 

För att göra muffinsen lite roligare och godare kan man spritsa ett fint mönster med smält choklad ovanpå, alternativt doppa muffinsen i smält choklad. 
kladdkaksmuffins


Efter en skön och välbehövlig julledighet kommer här årets första recept: mina bästa kladdkaksmuffins!

Gjorde dessa kladdkaksmuffins i helgen. Dom blev så bra, och framför allt väldigt kladdiga. Här kommer receptet: (som jag numera alltid kommer använda när jag gör framtida kladdkaksmuffins)
 
Ingredienser: 
 
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl 
2 tsk vaniljsocker 
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält smör
50 g hackad choklad, då blir det extra gott.
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör tillsist ner det smälta smöret. Spritsa (eller använd två skedar) ut smeten i muffinsformar, ca 2/3 av formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna en stund.