Milanostänger
Ingredienser:
9 dl vetemjöl
400 g smör
1 dl strösocker
2 äggula
Fyllning:
400 g mandelmassa
2 äggvitor
Pensling och garnering:
1 ägg
mandelspån
pärlsocker
Gör så här:
1. Mät upp vetemjöl, smör, socker i en bunke. Smula samman och tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en dag. Har du en matberedare kan du använda den.
2. Plasta degen och låt vila i kylen i en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitorna och mosa samman till en smet.
4. Kavla ut degen till två långa längder, ca 1 dm bred. Spritsa ut mandelmassa i mitten på längderna och rulla sen ihop så skarven hamnar under mot bänken.
5. Skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och mandelspån.
7. Grädda i ca 10 min tills de har fått fin färg.
Veckans blogg på min blogg, vore kul om du ville delta :D