Silviakaka
I fredags bakade jag för första gången silviakaka, en kaka som jag faktiskt heller inte ätit förut. Men god blev den ändå!
Ingredienser:
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Krämen:
150 g smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vanijsocker
kokos till topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
- Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) - med bakplåtspapper. Kolla med sticka att smeten stannat.
- Låt kakan svalna.
- Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
- Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
- Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.
Kommentarer
Trackback