Silviakaka

 
I fredags bakade jag för första gången silviakaka, en kaka som jag faktiskt heller inte ätit förut. Men god blev den ändå!
 
Ingredienser: 
 
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
 
Krämen: 
 
150 g smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vanijsocker
kokos till topping
 
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
  4. Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) - med bakplåtspapper. Kolla med sticka att smeten stannat.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
  7. Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
  8. Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback