Hallon- och kardemummamuffins
Mina nya favoritmuffins som jag bakade förra veckan! Med hallon och kardemumma, så goda!
Ingredienser: (ca 10 st)
75 g smält smör
2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kardemumma
3 dl (180 g) vetemjöl
Hallonsylt
Frysta hallon
Pärlsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vetemjöl, mjölk och det smälta smöret. Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat. Fördela smeten i formarna på plåten. Smeten kan med fördel spritsas ut. Fyll formarna med 2/3 delar smet. Spritsa hallonsylt i mitten av smeten och fördela frysta hallon + pärlsocker ovanpå smeten. Grädda sedan mitt i ugnen i 225°C 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.
Kommentarer
Trackback