Glutenfria hallongrottor

 
I somras bakade jag dessa glutenfria hallongrottor och det var faktiskt första gången som jag testade att baka glutenfritt. Lika enkelt men jag är inte nöjd med hur de smakade. Jag tyckte att de blev väldigt torra av mandelmjölet så antingen får man baka de med rismjöl/något annat glutenfritt mjöl istället eller så kör man vanliga hallongrottor med vetemjöl. 
 
Ingredienser:
 
100 g mjukt smör
1 dl socker
1 äggula
5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
  3. Vispa socker och smör riktigt fluffigt.
  4. Blanda mandelmjöl och bakpulver.
  5. Vispa ner äggula och vaniljsocker och till sist mandelmjölsblandningen.
  6. Lägg ett ark bakålåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg i formar på plåten. Med tummen gör en grop i varje kaka och klicka i en klick hallonsylt i varje hål.
  7. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
  8. De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback