smördegsflarn med äpple och päron

 
Igår gjorde jag dessa äpple- och päron flarn/kakor/paj (eller vad man nu ska kalla detta). Degen är iallafall en smördeg. En köpt, fryst smördeg dock. Det var några år sedan jag gjorde dessa sist och vi hade smördeg i frysen så igår passade jag på att baka dom här kakorna till efterrätt, som serverades med vaniljglass. Här kommer receptet: 
 
Ingredienser:
 
1 st platta fryst smördeg 
1 st ägg
1 äpple
1 päron
Mandelmassa
Kanel
Kardemumma
Mandelspån
 
Gör så här: 
 
Dela smördegsplattan i två eller fyra delar beroende på vilken storlek ni vill ha. Pensla sedan med ägg och lägg på skivad äpple eller päron eller både och funkar också. Ha på kanel, kardemumma, mandelmassa och mandelspån. Hur mycket eller lite ni vill. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Serveras varm, helst med vaniljglass till. HUR GOTT!?!
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback